Vijf natuurgerichte principes

Ik werk vanuit vijf natuurgerichte principes:

1: Energie : Alles is energie en functioneert bij de gratie dat er energie is. Energie is in feite de motor.
Er kunnen lichamelijke klachten zijn doordat er op een plek overmatige energie is of juist te weinig. Dit kan zich uiten in pijn en spanning. Door energie af te voeren of juist toe te voegen kan het lichaam zich weer herstellen.

2: Prikkeloverdracht: Een belangrijk stelsel in ons lichaam is het zenuwstelsel, dat ervoor zorgt dat het lichaam aangestuurd wordt om bepaalde functies uit te voeren. Wanneer de overdracht van signalen niet goed functioneert, ontstaan er blokkades en kunnen bepaalde lichaam functies niet meer uitgevoerd worden. Door bepaalde reflexzones te behandelen kan er weer een doorstroming van prikkels komen en het zelf genezend vermogen van het lichaam geactiveerd worden.

3: Drainage;
Het afvoeren van afvalstoffen in ons lichaam is tevens van belang. We leven in een maatschappij waar we voortdurend afvalstoffen binnen kunnen krijgen. Denk aan verkeerde voeding, te veel koffie e.d.. Ook geestelijke vervuiling hoort hierbij, stress, piekeren en niet meer kunnen ontspannen. In mijn praktijk wordt gekeken op welk gebied de drainage stagneert. Aan de hand hiervan is het het mogelijk de behandeling aan te passen en eventuele voedingssupplementen te adviseren die kunnen helpen om afvalstoffen af te drijven.

4: Voeding
Iedereen weet dat goede voeding belangrijk is. Maar wat is nu goede voeding? Is dat ook voor iedereen gelijk? Dat is niet altijd niet zo. Je bewust worden van voedingspatronen is een eerste stap om gezond voedsel tot je te nemen. Ook kan het zijn dat je aanvullingen nodig hebt zoals voedingssupplementen, maar ook belangrijk is: Kauw ik goed, neem ik de tijd om te eten? Geestelijke voeding is net zo belangrijk. Door uzelf de vraag te stellen “Wat voed mij nu werkelijk” , kan een eerste stap gezet worden om bewust te worden of u een goede gezonde invulling aan het leven geeft.
.
5: Psyche

Men kan in de eerder genoemde 4 punten gezond leven. Toch kunnen er blokkades zijn door onverwerkte emoties, verkeerde gedrags- patronen, een negatief beeld van zichzelf hebben, waardoor de levensvreugde niet echt kan stromen. Via gesprekken (counselen) kunnen we inzichten in ons zelf krijgen hoe we over bepaalde dingen voelen en denken en waar we onszelf tegen houden. Tijdens een sessie leer ik u hoe u beter contact met uzelf kunt krijgen en het hoofd rustig kunt  maken.
Deze oefeningen kunt u thuis doen en hierdoor kunt u de eigen kracht aan spreken.
Een belangrijk onderdeel hierin is het vermogen om onvoorwaardelijk van zichzelf te houden.
Met compassie, geduld en humor en oefeningen die men thuis kan doen, wordt dit op liefdevolle wijze
tot stand gebracht!